print deze pagina

zondag 26 juli 2020, 09:00 uur

Zondagsdienst via Livestream - Peter Kos: leren luisteren naar God

Diensten zijn te volgen via de Livestream en later terug te luisteren en bekijken bij recente diensten.

Peter Kos (1964) is voorganger van Baptistengemeente de Rank, een eigentijdse en groeiende kerk in Utrecht en in Leidsche Rijn. Peter is getrouwd met Tjitske die hij ontmoette tijdens zijn theologie-opleiding in België waar Tjitske ook studeerde. Samen hebben ze vier kinderen, twee jongens en twee meisjes.
 
Kos past graag creatieve werkvormen toe in de diensten, een sketch, een videoclip of een diaserie passen daar naar zijn mening prima in. Kos ziet dat vanuit de gedachte dat God ook van alles uit de kast trekt om zichzelf te openbaren. Zijn stelling daarbij is "Als je zulke middelen gebruikt, doe het dan goed. Creatieve werkvormen verduidelijken of verdiepen een bijbelse boodschap maar het is een middel en geen doel. Als we ervan uitgaan dat Gods boodschap van levensbelang is voor iedereen, rijst de vraag hoe die boodschap dicht bij het hart van mensen gebracht kan worden."
 
Peter Kos is negen jaar bestuurslid van de Evangelische Alliantie geweest waarvan zeven jaar als voorzitter. Sinds begin 2017 is hij voorzitter van de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie.