print deze pagina
Aanmelden Beta

maandag 28 september 2020

Beta Cursus september 2020

Wij geloven dat persoonlijk geloof in Jezus onlosmakelijk verbonden is aan het gezamenlijk deel uitmaken van de gemeente. Daarom bieden we de Beta Cursus aan die in het verlengde ligt van de Alpha Cursus. Waar in de Alpha cursus wordt nagedacht over persoonlijk geloof in Jezus en de basis van het christelijk geloof, denken we in de Beta Cursus interactief met elkaar na over de gemeente en wat het betekent om daar samen deel van uit te maken.

De cursus beslaat vier avonden van 19:00 tot 21:45 uur. Elke avond wordt begonnen met een gezamenlijke maaltijd om 19:00 uur. De cursus is bedoeld voor iedereen die nadenkt om een volgende stap te zetten in zijn of haar geloof (zoals bijvoorbeeld dopen, lidmaatschap, bediening, huiskring). Belangrijke thema’s komen aan bod zoals: wat is een Bijbelse gemeente, wat is de geschiedenis en het bestaansrecht van De Meerkerk, waar staat zij voor, wat is haar roeping in deze tijd en wat betekent het om deel te worden van de gemeente.

Als je nieuw bent in de gemeente en je wilt vrijblijvend ontdekken of dit jouw “thuisgemeente” wordt dan is deze cursus daar ook zeer geschikt voor.

Gezien de huidige omstandigheden omtrent het Corona virus kunnen wij nog niet met zekerheid zeggen of deze cursus echt zal starten in september. Wij houden natuurlijk de ontwikkelingen en versoepelingen in de gaten en zullen aan de hand daarvan later een definitief besluit nemen om de cursus te laten doorgaan, annuleren of op een andere mogelijkheid aanbieden. 

Aanmelden kan natuurlijk gewoon en we nemen contact op tegen de tijd dat deze cursus gepland staat.

Cursusleiding:

Wigle Tamboer

Doelgroep:

* Voor bezoekers van De Meerkerk die graag nader kennis willen maken met de achtergronden van De Meerkerk * Voor wie zich wil oriënteren op de vraag of De Meerkerk zijn/haar thuisgemeente kan worden * Voor Meerkerkers die behoefte hebben aan een “opfris cursus”

Data & tijden:(*)

4 maandagavonden: 18.45 uur inloop. Optioneel 2 maandagavonden Beta Kring. Klik hier om de data te zien.

Kosten:

Geen

Aanmelden:

Via de website. Vermeld in de ruimte voor opmerkingen eventuele beperkingen met betrekking tot dieet of mobiliteit (zoals traplopen enz.).