print deze pagina
Aanmelden Beta

maandag 20 september 2021

Beta Cursus maandag 20 september 2021

Wij geloven dat persoonlijk geloof in Jezus onlosmakelijk verbonden is aan het gezamenlijk deel uitmaken van de gemeente. Daarom bieden we de Beta Cursus aan die in het verlengde ligt van de Alpha Cursus. Waar in de Alpha cursus wordt nagedacht over persoonlijk geloof in Jezus en de basis van het christelijk geloof, denken we in de Beta Cursus interactief met elkaar na over de gemeente en wat het betekent om daar samen deel van uit te maken.

De cursus beslaat vier avonden van 19:00 tot 21:30 uur (Klik hier om de data te zien). De cursus is bedoeld voor iedereen die nadenkt om een volgende stap te zetten in zijn of haar geloof (zoals bijvoorbeeld dopen, lidmaatschap, bediening, huiskring). Belangrijke thema’s komen aan bod zoals: wat is een Bijbelse gemeente, wat is de geschiedenis en het bestaansrecht van De Meerkerk, waar staat zij voor, wat is haar roeping in deze tijd en wat betekent het om deel te worden van de gemeente. 

Als je nieuw bent in de gemeente en je wilt vrijblijvend ontdekken of dit jouw “thuisgemeente” wordt dan is deze cursus daar ook zeer geschikt voor.

Uiteraard zullen we rekening houden met de coronamaatrdegelen van het RIVM. Dit houdt in dat we mondkapjes dragen tot het moment dat we op onze zitplaats zitten die ook allemaal 1.5 meter van elkaar afstaan. Zo maken we het tot een veilige omgeving voor een ieder waarin we rekening met elkaar houden.